Klinik Pakar Kulit LIM Skin Specialist Clinic

29,085 views
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Went to find Penang’s most famous skin doctor to get rid a mini sebaceous cyst on my back.

Dr. Lim Huat Bee of Abu Siti Lane.

The entrance to his clinic.

Operating hours.

The sight upon entering. I had to wait an amazing 2 hours before my turn.

Dr. Lim’s achievements adorning the wall.

A tank of 5 flower horns.

Dr. Lim can do tattoo removal too. I bet it ain’t cheap.

Finally got my sebaceous cyst of roughly 4-5 years removed in under 10 minutes for RM300!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

37 thoughts on “Klinik Pakar Kulit LIM Skin Specialist Clinic”

  1. saya wanita 34 thn menikah punya masalah fringkle di wajah rencana saya mau berobat 21 november 2012 bisakah jadwal pagi jam 9 00 pm tolong dibalas segera

  2. Hi Juliana!

    Kamu kena pergi ke Lorong Abu Siti dan menanya Dr Lim sendiri.

    Saya hanya menulis tentang pengalaman saya dengannya sahaja, bukan kerja untuk klinik tersebut.

  3. hi, sy baru sj disahkan ada effected sebacious cyst di belakang badan. rasa takut sikit. sbb dapat tahu kena buat minor operation untuk buang. sy nak ty,
    1) sakit x masa operate?
    2) untuk kes anda, brape lama nak tunggu cycst tu pulih?

  4. Hi ando.

    sila talipon 604-2263757 atau 604-2261355 dan tanya doktor Lim.

    saya berijazah komputer, bukan ijazah pembedahan.

  5. hai..i wanna ask..sy mahu dapatkn rawatan di klinik tapi saya taktau macam mana cara nak ke ke klinik sbb sy bukan org penang,..bleh u terangkan macam mana saya boleh ke klinik dari usm..terima kasih klau sudi explain..:)

  6. senang je kalu nk ke klinik pakar lim…tak jauh dari Royal Hotel…dalam 200 meter dari hotel….apa2 email sy ye.

  7. Hi,

    Ada yang tau harga kisaran berobat ke dokter Lim untuk masalah jerawat?
    Banyak yang review sembuh masalah kulitnya, karena saya dari Indonesia jadi mau tau budget uang yang di bawa berapa
    Thanks

    1. Sekitaran 800an RM utk obat & cream pemakaian kurang lebih 3 bulan mba..
      Tapi kalau mau utk sebulanan dl boleh dia kurangin ntar..
      Cb sebulan sj dl πŸ™‚

  8. You can find answers to all your questions at picture no.4 above where you can find the phone number of the clinic.

  9. Hi crist,

    Gud story..sy pernah menerima rawatan disini pimples yg sgt teruk dimuka..

    Tapi sekarang tidak lagi.. πŸ™‚

  10. Hi Dr
    Saya lelaki… Kepala tempat kencing saya ada merah-merah selama 1 bulan dan sudah ambil ubat sapu di farmasi dan juga klinik biasa… 2 hari saya sapu ubat itu kepala saya ok tetapi lepas 2 hari jadi balik masalah itu… apa yang saya boleh buat..?? kadangkala ada gatal juga… jikalau saya datang sana dr blh buat rawatan tak?? atau saya kena pergi admit kat hospital berdekatan??

  11. Hai…
    Saya ada masalah kemerah merahan pada bahagian betis saya. Asalnya kecil merebak jadi besar seakan akan kurap tapi dah tanya bukan kurap… Ada kala gatal..makin hari makin banyak dan membesar. Apakah jenis penyakit ini dan bolehkah ianya dirawat disini sbb saya dah makan dan sapu banyak ubat tapi tak sembuh…tq

    1. Tu namenye psiorasis…psiorasis xde ubat untuk sembuh…tapi boleh disembuh dengan cara pemakanan….organic food….its simple…just back to basic….whatsapp saya nak tau lebih lanjut 0135082929

  12. halo… saya member lim huat bee.. no. 2628… adakah klinik ni mengirimkan pesanan cream ke medan..? jika ada tolong beritahu caranya… tq

    1. Udah dapat caranya mbak? Saya juga dari medan soalnya. Saya malas ke penang karna cuma libur di hari minggu aja

    2. Kak yulie dan kak ellen, setau saya mereka gak nerima kek gituan. Yang boleh cuma konsul lewat foto aja. Bisa minta email kalian kak? Ada yang mau saya tanyakan. Soalnya saya juga mau berobat lagi ke dokter lim. Terimakasih.

  13. saya ada sakit bercak bercak putih… seperti panu dan rata di punggung dan leher… apakah d klinik dr lim bleh ?? n brapa kira2 bayar?

  14. saya mau tanya, untuk menghilangkan flek di wajah menggunakan treatment apa? laser? berapa biayanya?
    Txs

  15. May I have the Dr.Lim Shueh Wei’s email please? I’m her patient (4946) from Indonesia. I got a problem after using the medicine, but can’t go to penang since I got work. Please reply. Thx.

  16. Hi doctor,saya seorang perempuan. Saya telah membeli satu alat dan meletakkan di atas bibir dan selang beberapa hari dan telah keluar beberapa helai bulu di atas bibir seperti misai .sebelum ini saya tak mempunyai sebarang misai atau bulu.saya sangat malu. Apakah masalah saya? perlukah saya mendapat rawatan? dan kalau hendak membuang bulu berapa harga?

    1. Until kali terakhir, saya hanya seorang pesakit yang menulis tentang pengalamanya. Sila telefon nombor dalam gambar di atas.

Comments are closed.